10 Kasım 2007 Cumartesi

İng. Öğr. 2. Sınıfların Dikkatine!


Sevgili Arkadaşlar,

Son gelişmeleri size aktarmak istiyorum:

Haftaya perşembe (15 Kasım) 16:00 1. vizeniz olacaktır. Sınav yeriniz için YENİ bir sınıf bulacağım ama bunu haftaya ayarlayıp, size duyuracağım.
Vize için ders gerecinizde sayfa 57'e kadar her şeyden sorumlusunuz (kelimeler, yapılar, alıştırmalar, vs.)
Ne yazık ki derse hazırlıklı gelmediğinizden, sadece beş dakikalık bir ödevinizi yapmadığınızdan (yapan 21 kişi hariç) vize aracılığıyla sizi çalışmaya zorluyorum. Bu bağlamda, alıştırmaların cevaplarını vermiyorum. İng.-İng. ve eşanlamlılar sözlüklerinizden çalışarak siz kendiniz keşfedecesiniz :) Bu vesileyle, sözlük de okumuş olursunuz. Ödevini zamanında yapanlara da VİZEDE BEŞ PUAN ekleyeceğim :)
Derste zaman sınırlığından bir özgeçmiş örneği, bir kapak mektubu inceledik, kapak mektubu ile niyet mektubunun nasıl yazıldığını karşılaştırdık. Ders gerecinizde çok güzel örnekler var. Onlara da kendi kendinize çalışmalısınız. Zaten hümanistik yaklaşıma göre öğretmen bir rehberdir. Siz genelde ödev yapmayarak, okumayarak, araştırma yapmayarak, armut piş, ağzıma düş, mantığıyla hareket ediyorsunuz. Şunu sorgulayın: Siz üniversiteye neden geldiniz? Lütfen okuyun canım öğrencilerim :) MSN'de muhabbet etmek, pembe diziler size ne kazandıracak? Burada öğrendiklerinizle mi dizeleri seyredek mi hayatta başarılı olmayı düşünürsunuz?
Sınav sorularınızı da bu hafta sonu, çok sevdiğim Bloom'un taksonomisi kapsamında hazırlayacağım. Başka bir ifadeyle, sınavdaki zihinsel süreciniz bilgiyi tanıma ve hatırlama, onun üzerinde işlemler yapma, kavramlar, genellemeler, kuramlar getirme gibi işleyecektir.

İyi çalışmalar diliyorum.

Lütfen ağır (!) bir çalışma sürecine gireceğiniz için bana kızmayın, sizleri sevdiğim için zorlayacağım. Derste ne demiştik? Hayat gündemimizi belirleyelim ve irademizi kullanalım.
Ben de vize kağıtlarını okumakla, yeni vize soruları hazırlamakla, master ödevlerimi yetiştirmekle, vs uğraşıyorum. Hastayım, dün dr.a gittim, ilaçlarla ayakta durmaya çalışıyorum. Gezmek güzel olurdu ama eve kapandım, işlerimi yetiştiyorum. Ben size daha iyisini sunmak için mücadele ederken, siz tembellik edersiniz size kırılırım ve kızarım...
It takes two to tango! Tango iki kşiyle yapılır, di mi? Çalışmayı ve çalışkanlığı, çok severken; sizlerden de bunu beklemek hocanız olarak hakkımdır. Çalışmayanlar da kendileri kaybederler. Dersimizden en fazla kazanım elde etmek üzere katılımda bulunmanızı ve çalışmanızı öneririm :)

Sevgiyle Kalın!

Ay-lin:)



Not:
1- İzlencedeki takvimde hata tespit edilmiştir (Teşekkür ederim Değer KARCI-1.sınıf). Ben onu evde Yıldız'ın masa takviminden yapmıştım, onda bir kayma olmuş. Matbaamız adına sizden özür dilerim. Sizlere yeni takvim hazırlayıp, bu hafta sonu içinde tekrar yollayacağım.
2- Yolladığım mesajda yazım hataları olmuş:( günlüğüme koyarken fark ettim ve düzelttim, pardon :) Açık konuşmak gerekirse, satır arasındaki mesaj sizin de gerek Türkçe'nizi gerekse İngilizce'nizi kullanırken, yazım ve imla kurallarına dikkat etmenizdir.
Bu konuda, bir çevirmen geçmişine sahip olduğumdan hassasiyetim vardır. Sizler de geleceğin öğretmenleri olarak, öğrencilerinize örnek olacaksınız.
Bu bağlamda, hem günlük hayatınızda hem de sınavda lütfen dikkat ediniz.

Elveda YTÜ ve İstanbul, merhaba BANÜ ve Bandırma!

                                                   Yaklaşık 15 yıl  #ARGEdeLiderYTÜ ’de (ve bir yıl dünyanın en saygın üniversitelerinden Co...