18 Ekim 2008 Cumartesi

AB'den Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi

Günaydın Arkadaşlar! Yazmak ve paylaşmak; kalp atışlarımın hızlanması demek oluyor. Tekrar yazabiliyorsam, hayata yine bağlanıyorum demektir galiba... Kadın olmanın gururu ve heyacanı ile gözlemlediğim bir AB destekli proje Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi :)

Yazı için lütfen tıklayınız: http://aylinyavas.blogspot.com/ ya da http://www.uzunkopruadalet.com/aylin_yavas.php?subaction= showfull&id=1224486830

Fotoğraflar: http://www.facebook.com/album.php?id=755466848&aid=44540

Sevgilerimle,

Aylin Yavaş-İstanbul















Edirne Uzunköprü Adalet Gazetesi
‘GÖZLEM’
Öğr. Gör. Aylin YAVAŞ,
Yıldız Teknik Üniversitesi-YDYO
E-posta: aylinyavas@gmail.com

İstanbullu Kadın Girişimciler

Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, amacı kadınların girişimci olarak iş hayatında ve ekonomik kalkınmada daha aktif rol almalarına destek vermek olan bir projedir. Projenin finansmanı, sürdürülebilir kalkınmanın kadınlara eşit ekonomik fırsatların sunulması ile gerçekleşeceği ve böylece refahın artacağı temel varsayımı ile Avrupa Birliği tarafından sağlanmaktadır. 24 Temmuz 2007 tarihinde başlayan ve 2008 sonuna kadar sürecek olan proje, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından, 25 ilde (9 Merkez ve 16 Bağlı Merkez olmak üzere) Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlikleri (ESOB) vasıtası ile yürütülmektedir. Projeye teknik destek, ECORYS liderliğindeki uluslar arası konsorsiyum tarafından sağlanmaktadır (www.kadindestek.org).

Kadınları girişimci olabilmeleri için gerekli bilgi ve becerilerle donatmak üzere düzenlenen Kadın Girişimciliğini Destekleme Eğitimleri’nin İstanbul ayağından yararlanan girişimci veya girişimci adayı kadınlar sertifikalarını 14 Ekim 2008 Salı günü İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (İSTESOB) düzenlenen törenle aldılar.

Kadın Girişimciliğini Destekleme Eğitimleri, Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlikleri (ESOBlar) tarafından 25 ilde yürütülen 4,5 milyon Avro’luk Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında verilmektedir.

İstanbul’da altı ayrı merkezde Kadın Girişimciliğini Destekleme Eğitimlerinden yararlanan 565 girişimci veya girişimci adayı kadın için 14 Ekim 2008 tarihinde saat 14.00’de Kartaltepe Mahallesi, Alpay İzer Sokak No:12 Bakırköy adresinde bulunan İSTESOB merkez binasında düzenlenen törene medya mensupları da davetliydi. Tören sonrasında eğitimlere katılmış, iş sahibi olan veya yeni iş kuran 28 girişimci kadın pastacılıktan, terziliğe, takı tasarımından elektronik parçalar üretimine ve çinicilikten tasarımcılığa kadar çeşitli alanlardaki ürünlerini tanıtmak amacıyla bir sergi açmışlardı.

Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, girişimci olmak isteyen kadınların yanı sıra, hali hazırda girişimci olan kadınlara işlerini nasıl büyütecekleri konusunda da rehberlik etmektedir. Bu çerçevede Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezleri ve Bağlı Merkezleri’nde eğitim ve danışmanlıktan Deneyim Paylaşımı Grup Toplantılarına kadar uzanan bir dizi hizmet sağlanmaktadır.

Proje kapsamında, 2008 yılının sonuna kadar, Türkiye çapında 4,500 kadının bu hizmetlerden yararlanması hedeflenirken Temmuz 2008 sonu itibarı ile projeye başvuru yapanların sayısı 7165’e, eğitim hizmeti alanlar 5149’ye ve danışmanlık hizmeti alanların sayısı 2072’e ulaşmıştır. İstanbul’da başvuru sayısı 986’ya ulaşırken, eğitim hizmeti alanlar 644 ve danışmanlık hizmeti alanların sayısı 347 ye ulaşmıştır. Bu rakamların önümüzdeki aylarda daha da artması hedeflenmektedir.

Törende Habitat İçin Gençlik Derneği’nden Bora Calduy, Lions Club’tan Ender Canıtez, İSTESOB Başkanı Suat Yalkın, İstanbul Merkez Yöneticisi Dilek Zeybek, Kadıköy Belediyesi Proje Koordinatörü Dilsaz Padar, Pendik KİŞGEM’den Özden Anık konuşma yaptılar. Ben işten çıkıp, törene bir saat gecikmeli gittiğimden tüm konuşmaları dinleyemedim.


İSTESOB Başkanı Suat Yalkın ve İstanbul Merkez Yöneticisi Dilek Zeybek




Törende İSTESOB Başkanı Suat Yalkın Kadın Girişimciliğini Destekleme Hizmetleri’nden yararlanarak sertifikalarını alacak olan kadınları tebrik ettiğini belirterek, projenin tamamlanmasından sonra da kadınların iş hayatına girişimci olarak atılmalarını ve işlerini geliştirmelerini desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Yalkın, bu amaçla İSTESOB bünyesindeki Kadın Girişimcilik Destek Merkezi’nde oluşturulan Yardım Masası’nın çalışmalarına başladığını ifade ederek, “Böylece girişimcilere verilmesi gereken eğitim ve danışmanlık görevlerimizi yerine getirmekteyiz,” dedi.

İstanbul Merkez Yöneticisi Dilek Zeybek ise; “Kadın girişimcilerimiz iş kurma çalışması sırasında birçok problemle karşılaşmaktadır. ISTESOB bünyesinde bulunan Kadın Girişimcilik Merkezi’mizde onların sorunlarına çözüm bulmak ve yol göstermek amaçlı olarak hizmet vermekteyiz” dedi. Zeybek, kadın girişimcilere pazar araştırması, stratejik planlama, iş planı, finansman ve muhasebe gibi konularında sağlanan eğitimlerin yanı sıra Deneyim Paylaşım Grup toplantıları ile Finansman Kaynaklarına Erişim seminerlerinin de verileceğini ifade etti.

Kendi İşinizi Kurmak Veya Mevcut İşinizi Geliştirmek Mi İstiyorsunuz?

Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezleri bünyesinde uzmanlar tarafından verilecek eğitim ve diğer hizmetler, hem girişimci olup olmama konusunda karar vermenize yardımcı olacak hem de sizi kendi işinizi nasıl kurup geliştireceğiniz konusunda bilgilendirecektir. Merkezler sundukları bireysel danışmanlık ve koçluk hizmetleri ile mevcut işinizi büyütmenize, sağlıklı bir şekilde yürütmenize ve işletmenizin yerel işbirliği ve iletişim ağlarının bir parçası olmasına destek verecektir.

Girişimci olmanın nasıl bir şey olduğunu faydalarını öğrenmek isteyen kadınlar, bir iş fikri olan ve kendi işini kurmak isteyen kadınlar, kendi işini yürütmekte olup işini geliştirmek isteyen kadınlar faydalanabilirler. Erkekler de merkezlerde ve bağlı merkezlerde verilecek olan hizmetlerden, katılımcıların en fazla %20’si oranında olmak koşulu ile faydalanabilirler.

Daha fazla bilgi için İSTESOB’dan Dilek Zeybek ile irtibata geçebilirsiniz.
Tel: 0 212 660 60 20. E-posta: İstanbul@kadindestek.com

Elveda YTÜ ve İstanbul, merhaba BANÜ ve Bandırma!

                                                   Yaklaşık 15 yıl  #ARGEdeLiderYTÜ ’de (ve bir yıl dünyanın en saygın üniversitelerinden Co...