21 Ekim 2007 Pazar

Perdeler Açıldı!



Sevgili Arkadaşlar; Canım Öğrencilerim,

Tiyatrolar perdelerini açtılar. İstabul'da pek çok devlet tiyatrosu ve özel tiyatro var ama yoğunluktan ben sadece Bakırköy Belediye Tiyatroları'nı takip edebiliyorum. Sinemaya göre tiyatroyu daha fazla seviyorum. Sanki sen de yaşıyorsun o olayları... Tiyatro çok daha doğal ve içten geliyor.

Bakırköy Belediye Tiyatroları programını öğrenmek için http://bbt.bakirkoy.bel.tr'yi ziyaret edebilirsiniz. Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki Yunus Emre Sahnesi'nin gişe tel.i: 661 38 95.

Nasıl gidebilirsiniz?

Aksaray-Havalimanı metrosunda Havalimani tarafına binip, Ataköy-Şirinevler durağında inin. Ataköy tarafından dışarı çıkın. Buraya yürüyüş mesafesiyle 5 dk uzaklıkta. İndiğinizde ileri sola sapın, az ileride karşınıza Atrium (alışveriş merkezi) çıkacak. Önünden geçip, ileride tekrar sola döneceksiniz. Orada büfeler var, bulamazsanız onlar da size yardımcı olacaktır.

20.10.07'de yeğenim Gamze'nin (KARIK) davetiyle Günün Adamı'na gittik. Aşağıda detaylarını* veriyorum, tavsiye ederim. Çok beğendik.

İyi Seyirler!

Ay-lin:)

* GÜNÜN ADAMI

Usta yazar Haldun Taner, yazdığı ilk oyunu “GÜNÜN ADAMI” nda dürüstlüğü ile medyanın ilgi odağı haline gelen, seçim atmosferinde şöhret olan ve milletvekili adaylığı için politikacıların peşinde koştuğu bir profesörün hayatının nasıl kabusa dönüştüğünü ironik bir dille ele alır.

Günün Adamı siyasal alanda, özellikle çok partili rejimde kendini gösteren, iğreti, yalancı, ikiyüzlü siyasal değerlere, devletin gücünü kötüye kullanma ve devletin sırtından kazanç sağlama eylemine yöneltilmiş ağır bir yergidir.

Yazan: Haldun TANER
Yöneten: Orhan Kemal AYDIN
Dekor: Behlül TOR
Kostüm: Ayçın TAR
Işık: Murat İPEK
Efekt&Görsel Efekt: Bora NAKİPOĞLU
Yönetmen Yrd: Gülin VAZ, Füruzan AYDIN, Doğacan TAŞPINAR, Ece ÖZDİKİCİ

ROL DAĞILIMI

Profesör: Aytekin ÖZEN I. Gazeteci: Tugay MERCAN
Doçent: Mert ASUTAY II. Gazeteci: Gözde GÜLBAY
Genel Sekreter : Orhan K. AYDIN Gazeteci: Muhammet ÇAKIR
Kayınpeder : Emrah EREN Foto Muhabiri: Fatih KOYUNOĞLU
Kayınbirader : Ali Rıza KUBİLAY I. Üye: Fatih KOYUNOĞLU
Profesörün Oğlu: Alican YÜCESOY II.Üye: Doğacan TAŞPI
Profesörün Kızı : Füruzan AYDIN Kadın: Nurhayat ATASOY
Uşak: Önder BULUT Gazeteci: Doğacan TAŞPINAR
Kameraman: Ali KİL Bir Adam: Fatih KOYUNOĞLU
Sekreter: Didem GERMEN AYDIN
Halk: Ali KİL , Erdoğan KARLI, Ulaş BAKIR, Muhammet ÇAKIR


* http://bbt.bakirkoy.bel.tr/default.aspx?pid=10025&nid=12569'den 23.10.07 tarihinde alınmıştır.

Facebook'ta mahremiyet sağlamak için...

Sevgili Arkadaşlar,

Facebook'ta kişisel bilgilerinizin mahremiyetinin korunması için değerli Emrah'tan (Özcan) üye olduğum bir gruba gelen iletiyi sizlerle de paylaşmak istedim.

Sevgilerimle,

Ay-lin:)

Sevgili arkadaşlar,

Öncelikle bölümümüz grubuna katıldığınız için teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere, Facebook 'çılgınlığı' alıp başını giderken ve kimileri ebelerine dahi ulaşırken sizleri de ilgilendireceğini düşündüğüm bir konu da (Bilgisayar derslerini vermiş olmanın verdiği dayanılmaz hafiflikle) kişisel bilgilerinizin görüntülenmesi ya da İngilizce'den direkt çevirecek olursak, mahremiyet.

faceboook.com sitesine kullanıcı girişi yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan bağlantılardan "privacy" başlığı hangi bilgilerinizin kimler tarafından görüntülenebileceğine izin verebileceğiniz ayar sayfasına yönlendirecektir. Bu sayfaya geldiğinizde toplam 5 başlık göreceksiniz.

bunlar sırasıyla;
1. Profile
2. Search
3. News Feed and Mini-Feed
4. Poke, Message, and Friend Request
5. Applications

Bu saydıklarımın üzerine gittiğinizde her birine ait ayarların yapılabildiği sayfaya bağlantılar yer almaktadır. Her bir özellikle ayrıntılarıyla anlatılmaktadır, okuyup öğrenebilirsiniz. Ben burada sadece arama sonuçlarında çıkan sayfada profil sayfanızın sadece sizin seçtiğiniz kişilerce görünebilecek bir bağlantı verilmesi ve yine sizin seçtiğiniz aynı kişilerce resminizin görüntülenmesi için yapmanız gerekenleri yazacağım. Bu işlemleri yapmak kesinlikle sizin insiyatifinize kalmış bir şey...

1. Arama sonuçlarında adım çıkarsa profil sayfama istediğim kişilerce bağlantı görünsün:

Yukarıda saydığım listede 2. sırada yer alan "Search" ayar sayfasını açınız. Sayfada

Which Facebook users can find me in search?

yazısının altında yer alan seçim kutusundan "Only my friends" seçimi arama sonuç sayfasında adınızın sadece arkadaşınız olan kişiler tarafından bulunmasına izin verir. Diyeceksiniz ki boşuna mı üye olduk facebook'a kimse aramada bizi bulamaycaksa... Haklısınız, eğer niyetiniz arama sonuçlarında görünmekse o zaman "Everyone" seçeneği tam sizin için... Her arayan size ve bilgilerinize ulaşır...

2. Arama sonuçlarında adım çıkarsa profil resmim istediğim kişilerce görünsün:

Aynı sayfada biraz aşağıda "What Can People Do With My Search Results" başlıklı bir bölüm daha yer almakta. Burada arama sonuç sayfasında çıktığınızda arayan kişinin neleri görebileceğine ve neler yapabileceğine izin veriyorsunuz. "See your picture-Resmimi görsün" seçeneğini kaldırırsanız resminiz görünmez... Ayrıca, arkadaşlarınızın listesini de görmesini istemiyorsanız "View your friend list-Arkadaş listemi görsün" seçeneğini de kaldırmanız gerekir.

facebook hesabınızı nasıl kullanacağınız tamamen size kalmış bir şey, benim bu iletideki amacım sadece bu özelliklerin varlığına dikkatinizi çekmektir.

Sevgilerimle,

Emrah Özcan

Elveda YTÜ ve İstanbul, merhaba BANÜ ve Bandırma!

                                                   Yaklaşık 15 yıl  #ARGEdeLiderYTÜ ’de (ve bir yıl dünyanın en saygın üniversitelerinden Co...