13 Şubat 2010 Cumartesi

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİŞİSEL GELİŞİM VE GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ

 
Günaydın Canım Türkiye'm! 
Şafak 89 ve bu karlı Cumartesi güne 7:00'de başlamak harika bir huzur ve enerji veriyor insana... 

Yukardaki posteri görünce ağladım... Hem de hüngür hüngür ağladım... Bir öğretmenin yaşayacağı en harika duygulardan biridir bu herhalde; öğrencilerine IŞIK olabilmek, onların hayal kurmalarında ve hayallerine ulaşmalarında ''köprü'' olabilmek (Uzunköprülü'yüm ya:); başka bir ifadeyle, hayatlarında ''zihinsel izler'' bırakabilmek... Tetikleyici etki yaratabilmek... Galiba hep o ilk adımı atmak zor gelir bizlere... Bir destek, dayanak ararız hani?... Belki de yasal bir platform; bir üniversite çatısı altında bir öğrenci kulübünün kurulması gibi...

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Yabancı Dilleri Yüksek Okulu'nda (YDYO) Ocak, 2006'da kadrolu öğretim görevlisi olarak işbaşı yaptığımdan beri, öğretmenlikteki en büyük hedefim sevgili öğrencilerimin yıllardır test çözmeleri sonucu unutmuş oldukları ''hayal kurma ve bunlara ulaşma için çalışma'' yeteneklerini geliştirmek oldu. 

Onların akademik ve akademik olmayan ilgi alanlarını geliştirmek için çalışmak, en büyük mutluluk kaynaklarımdan biridir. Hayat, ABCDE şıklarından oluşmamaktadır. Belki başarılı mimarlar, mühendisler, doktorlar, akademisyenler, vs olacağız  ama dans etmiyorsak (dans etmek zıplamak değildir!:), bir kimsesiz çocuğun gülümsemesine yardım etmemişsek, bir kez huzurevine gidip, bir yaşlımızın kalbini fethetmediysek, ölüm anında olan biri için KAN bulup, CANa CAN katmadıysak; ne kadar İNSAN olabileceğiz acaba? 

Bu bağlamda, minik adımlarla savaşırken, 2008-9 akademik döneminde; o dönemki bölüm başkanımız Öğr. Gör. Dr. Aydın Balyer Hoca'm ve yardımcısı Öğr. Gör. Uğur Akpur Hoca'm tarafından YTÜ YDYO'yu temsilen Rektörlük'teki YTÜ Ders Dışı Öğrenci Faaliyetleri Kurulu'nda (YTÜ DDÖFK) görevlendirilmem, hem bana hem de öğrencilerime inanılmaz bir fırsat vermiştir. Öncelikle kendilerine burdan şükranlarımı sunuyorum.

O bir yıl boyunca her Çarşamba öğleden sonrası olan toplantılarımız sayesinde YTÜ'de yeni öğrenci kulüpleri kurulmuş; faaliyet gösteremeyenler ise kapatılmıştır. Biz aslında YTÜ Organizasyon Kulübü (OK) olarak ortaya çıkmıştık. YTÜ OK'nın danışman hocası bendim ama ben kendimi öğrencilerimden hiçbir zaman ayrı göremedim; hep ''biz'' olarak, ''eşit bir düzlem''de gördüm... Ama ismimiz uygun görülmediğinden biz de isim değişikliğine gitmek zorunda kaldık. Bu esnada da ben Amerika Birleşik Devletleri Kültür Mübadelesi Bursu'nu (Fulbright) kazandığım için 10 aylığına Cornell Üniversitesi'ne (Ithaca, NY, ABD) geldim. Diğer yandan Öğr. Gör. Adem Altay Hoca'm öğrencilerimize danışmanlık sözü verdi ve onlara destek oldu ve böylece YTÜ KİŞİSEL GELİŞİM VE GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ olarak can bulduk. İyi ki varsınız Adem Hoca'm... Diğer yandan, Rektör yardımcımız ve YTÜ DDÖFK Başkanı Prof. Dr. Mesut Güner'e, Alişan Döndar'a ve tüm YTÜ DDÖFK üyelerine verdikleri destekten ötürü en içten dileklerimle teşekkür eder; şükranlarımı sunarım. Yaza ve/veya sonbahar 2010'da görüşmek dileğiyle! Dünya'nın bir ucunda hasta olmuşken, inanın bu posteri görmenin verdiği mutluluğu ve şifayı bana hiçbir ilaç veremezdi. İyi ki varsınız ve biz bir aile olmuşuz... 

Aslında en başta canım öğrencilerime ve destek olan herkese tekrar sonsuz teşekkürler.. 

Sevgili öğrencilerim; yaşam pırıltılarım, sizleri çok seviyorum ve özlüyorum. Kısmetse gelince yeni pasta tariflerimle YTÜ KGGK'yı kutlayacağız!

Son olarak, YTÜ KGGK'nü keşfetmek ve ailemizin bir üyesi olmak isterseniz, hoş geldiniz :)

İşte irtibat bilgilerimiz:

Blog: http://ytukggk.blogspot.com/
Sosyal etkinliklerimiz: http://sosyaletkinlik.blogspot.com/
Facebook profilimiz: http://www.facebook.com/ytukggk
Twitter profilimiz: http://twitter.com/ytukggk
FriendFeed profilimiz: http://friendfeed.com/ytukggk
FriendFeed grubumuz: http://friendfeed.com/kggk
E-posta adresimiz: ytukggk@gmail.com


Haziran'a Yıldız'da görüşmek üzere!

Sevgilerimle,

Ay-lin:)

YTÜ KGGK'yı daha çok tanımak ister misiniz?  
  
Hakkımızda

MİSYON

Düzenleyeceğimiz ders dışı öğrenci faaliyetleri ile öğrencilerin mesleki, bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayıcı etkinlikler yürütüp ağırlıklı olarak kişisel gelişim ve girişimciliğe yönelik çalışmalarda bulunarak üniversitemizden büyük yönetici ve liderlerin yetişmesine yardımcı olmak.


VİZYON

Kişisel Gelişim ve Girişimcilik Kulübü; alanında lider, inovasyonda öncü, yaptığı çalışmalarla başta üniversitemiz olmak üzere Türkiye ve Dünya’da örnek alınan ve üyelerinin bu kulübün bir parçası olduğunu gururla anacağı bir kulüp olmayı hedeflemektedir.


BİZ KİMİZ ?

Biz YTÜ çatısı altında 8 fakülte ve 21 ayrı bölümden yola çıkarak
aynı misyonda birleşip aynı vizyona ilerleyen; BİZ kavramını herhangi bir fakülteye bağlı kalmadan, tamamıyla ortak birlikteliğimiz olan Yıldız’lı olma bilinciyle ilerleyen; bu süreçte yönetim ve denetim kurulu gibi kavramlara takılmayıp felsefemiz gereği “tek bir elden yönetilmeme” düşüncesini benimsemiş ve bunu aktiflik hayatı boyunca devam ettirecek olan; üreten, emek verenlere yönelik girişimcilik, yöneticilik ve liderlik yolunda tam destek sağlayan; bunun için ihtiyaçlar doğrultusunda düzenleyeceğimiz etkinlikleri bazen ilgili bölümlere veya fakülteye, enstitüye bazen de genele hitap edecek şekilde organize ederek misyonumuzu yerine getirirken YTÜ öğrencilerine en faydalı kulüp olmayı hedefleyen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileriyiz.


(http://ytukggk.blogspot.com/'den alınmıştır.)

Son söz de Ay-lin:) Hoca'dan olsun: Biz kocaman bir AİLEYİZ! Hepimiz YILDIZLI YILDIZLARIZ, geleceğin TÜRKİYE ve DÜNYA LİDERLERİYİZ! Sizleri de aramızda görmekten onur duyarız. Unutmayalım ki ''BİR ÇOCUK DEĞİŞİR, TÜM DÜNYA DEĞİŞİR.''


Ay-lin:)'e ulaşmak isterseniz:)

Aylin Yavas
Visiting Faculty, Cornell University
Fulbright Scholar, Turkish Language
http://www.arts.cornell.edu/nes/people/docs/Yavas.pdf

Current Address (22 Mayıs 2010'a kadar geçerli olan adresim):

Cornell University
College of Arts and Sciences
Department of Near Eastern Studies
Office: 303 White Hall
Ithaca, NY, USA 14853-7901
Phone: 00 1 607 255 13 29
Fax: 00 1 607 255 64 50
Home: 00 1 607 253 65 80
E-mail: ay237@cornell.edu
skype: aylinyavas1

Permanent Address (Daimi adresim):

Yildiz Technical University
School of Foreign Languages, Office: A-314
Davutpasa Campus, 34210
Esenler, Istanbul, Türkiye (Turkey)
Phone: 00 90 212 383 49 04 Ext. 4927
Fax: 00 90 212 383 49 03
E-mail: aylinyavas@gmail.com , ayavas@yildiz.edu.tr
Blog: http://aylinyavas.blogspot.com

Elveda YTÜ ve İstanbul, merhaba BANÜ ve Bandırma!

                                                   Yaklaşık 15 yıl  #ARGEdeLiderYTÜ ’de (ve bir yıl dünyanın en saygın üniversitelerinden Co...