23 Şubat 2009 Pazartesi

Mutfak Maceralarım :)


Gönül ne kahve ister, ne kahvehane; gönül muhabbet ister, kahve bahane, demişler... Sevdiklerimizle paylaştığımız sofralara, kahve içip dinlendiğimiz anlara renk katabilmek dileğiyle mutfak maceralarımı paylaşmak istedim. Daha yolun başında da olsam; sevdiklerimden; arkadaşlarımdan, öğrencilerimden, vs. gelen dönütlerle günbegün kendimi geliştirmeye çalışmaktayım.
http://aylinyavasinmutfakmaceralari.blogspot.com/

Afiyet olsun!

Ay-lin:)

TİRAMUSU


Mutfak maceraları e-günlüğüme başlarken, ilk tarifi sevgili dostum Esin Recepoğlu Aydoğdu'dan öğrendiğim bir tatlı tarifiyle başlamak istedim.

Sevdiklerimizle nice tatlı anlar yaşamak dileğiyle!

Ay-lin:)


TİRAMUSU:

Islama suyu:

Yaklaşık 1.5 su bardağı (sb.) sıcak suya 1 yemek kaşığı (yk.) nescafe ve 2 yk. tozşeker ekleyip, karıştırınız.

Pastayı buzdolabında saklayacağınız servis tabağına (arzu ettiğiniz kakaolu ya da sade) pasta kekinin bir katını koyup, ıslama suyunun yarısıyla ıslayın.

Krema:

2 sb. süt
1 yumurta sarısı
3 yk. tozşeker
3 yk. un

Bunları sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişiriniz.

Koyulaşınca:

1 pkt labne peyniri (200 gr.)
1 pkt. vanilya

ekleyiniz. Hepsi homojen bir karışım oluncaya dek çırpma teliyle karıştırınız.
Ateşten aldıktan sonra servis tabağındaki ıslatılmış kekin üzerine, bu kremanın %40'ını sürünüz. Üzerine kekin diğer katını koyup, kalan ıslama suyuyla keki ıslatıp, kalan kremayı kekin üzerine ve yanlarına sürünüz.

Üzerine çay süzgeçi ve çay kaşığı kullanarak kakao serpiniz.

Buzdolabında bir gece bekletip, servis edebilirsiniz.

Tabii işin her aşamasında da sevgi katıyoruz :)

Afiyet olsun!

Ay-lin:)

Elveda YTÜ ve İstanbul, merhaba BANÜ ve Bandırma!

                                                   Yaklaşık 15 yıl  #ARGEdeLiderYTÜ ’de (ve bir yıl dünyanın en saygın üniversitelerinden Co...