14 Eylül 2009 Pazartesi

New York City'de kına takımımla gezerken :)


Fulbright bursunun amaçlarından biri kendi kültürlerimizi tanıtmak. Bu yüzden, kültürel giysilerimizi getirmemizi istediler. Ben de kına gecesini tanıtmak için Mahmutpaşa'ya gidip, kına takımı aldım. Kırk yıl düşünsem, bunları giyip New York City sokaklarında gezeceğim aklıma gelmezdi:) Birleşmiş Milletler gibi rengarenk bir ortam, insanın yeni kültürlere önyargısız bakmasına, kendi milliyeti ötesinde bir dünya vatandaşı olma bilincini veriyor..
Sevgiler,
Ay-lin:)

Amerika: Yeni bir dünya

Herkese Merhaba!
Yeni hayatıma yavaş yavaş alışırken, artık tekrar yazmam gerektiğini hissettim. Gönderilen tüm e-postalar için çok teşekkür ediyorum.
İlk Fulbright grubu olarak dört kişi 27 Temmuz'da New York'a uçtuk: Emrah Dokur, University of Georgia'da, Pelin Erdoğan University of Arizona'da, Umut Salihoğlu Benette College'de ve ben Cornell University'de göreve başlamadan Columbia University'nin Morningside kampüsünde Fulbright oryantasyonuna katıldık:
http://www.Irc.columbia.edu/iie/
Amerika'da yaşam, akademik ortam, kültür şoku gibi konularda üç gün süren çalışma atalyöleri yapıldı. New York City'i (NYC) çift katlı otobüsle gezme, Columbia University'nin kütüphanelerini inceleme ve yine bu üniversitede ders gözlemleme şansımız oldu.
Fulbright bursu Kenya'dan İngiltere'ye, Brezilya'dan Güney Kore'ye pek çok kültürü buluşturmuştu..
(Devam edecek)
Ay-lin:)

Elveda YTÜ ve İstanbul, merhaba BANÜ ve Bandırma!

                                                   Yaklaşık 15 yıl  #ARGEdeLiderYTÜ ’de (ve bir yıl dünyanın en saygın üniversitelerinden Co...