11 Şubat 2010 Perşembe

Tüm Yıldızlı Yıldızların Dikkatine!


Ey Türk Gençliği; Yıldızlı Yıldız Öğrencilerim!

Birinci göreviniz Söylev'i okumak, 1919-1923 Kurtuluş Savaşı'mızı çok iyi öğrenmek ve 1982 TC Anayasası'nı çalışmaktır :) Lütfen vızıldanmayınız. 
Atom karınca Ay-lin:) Hoca'nız daha 12 yaşında okul servisindeyken cebinde anayasa taşıyıp, okuyordu;) Şimdi size pazartesi trafikte iyi gelir okumak ve müzik dinlemek diye hissettim uzak diyarlarda..

Canlarım benim; Yıldız'daki yıldız öğrencilerime yeni dönemde başarılar diliyorum. İyi ki varsınız!

Az önce sitemize baktım YTU IKGM Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı başlıyormuş (aşağıda da okuyabilirsiniz). İlk fırsatta gidip, konuşup, bilgi alın ve bana (aylinytu@gmail.com) izlenimlerinizi yazın. Hemen yanıt veremeyebilim. 10'a yakın eposta adresim var; her gün 1000'den fazla ileti geliyor. Bana yardım etmek isteyen var mı sevgili arkadaşlarım ? :)
Gelelim ödevinize: Ödeviniz bol bol hayal kurmak ve onlar için çalışmaktır. Kısmetse hazirana kavuşuyoruz; ben de sizi çok özledim. Yeni pasta tariflerimle doğum gününüzü kutlayacağım artık. 

14 haziran ya da 21 haziran haftası size bir sürprizim kısmetse: 300 kişi bir araya geleceğiz YTÜ Beşiktaş kampüsümüzde: Tüm YTÜ personeli, öğrencileri dışında, tüm arkadaşlarınızı da davet edeceğiniz bir etkinlik düzenleyeceğim. Amacım sizlerin hayal kurmanızda ve bunlara ulaşmak için çalışmanızda size köprü olmaktır. Program dia gösterisi, konuşma, tiyatro, tango, ABD'de yaşam, burslar, vs hakkında ve bilişsel, sosyolojik, vs gibi çok çeşitli boyutlarda olacaktır. Şimdilik bu kadar. Haziran'a da fırından pastalar ;) pardon detaylar çıkacak.

Hedefimiz dünyayı keşfetmek ve bol bol yabancı dil öğrenmektir. Ben Çince'ye başladım bu arada :)

Sizi çok seviyorum. 

Ay-lin:)

YTÜ İNSAN KAYNAKLARINI GELİŞTİRME MERKEZİ
YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERMEYE BAŞLIYOR!
(Work and Travel, Üniversite Öğrencileri İçin Yurt Dışı Staj Programları, Lisansüstü Programlar, Sertifika Programları, On-line Programlar, Yetişkinler ve Çocuklar İçin Yaz Okulu Programları ve diğerleri …………)
AMERİKA – İNGİLTERE – YENİ ZELANDA – AVUSTRALYA – KANADA - ALMANYA - AVUSTURYA – MACARİSTAN – BULGARİSTAN – POLONYA   

WORK AND TRAVEL

Work and Travel programı üniversite öğrencilerinin Amerikan yaşamı ve kültürünü deneyimlerken İngilizcelerini de geliştirebilecekleri; eğlence parkları kafeler gibi pek çok değişik alanlarda çalışarak Amerika gibi bir yerde kendi kazançları ile ayakta durmanın keyfini yaşayabilecekleri bir çalışma ve gezi programıdır. Türkiye için 1 Haziran-19 Ekim arası uygulanabilen bu program size 1 ayını geziye ayırabileceğiniz toplam 4 aylık çalışma olanağı sağlar. Yeni arkadaşlıklar edinir ve uluslar arası iş deneyimi kazanırsınız.
 
 18-26 yaşları arasında olan,
 4 senelik üniversitelerin Hazırlık, 1. , 2. , 3.veya 4. sınıfında olmak ya da yüksek lisans 1. sınıf öğrencisi olan,
 En az orta seviyede İngilizce bilen,
 4 üzerinden en az 2.0 not ortalamasına sahip olan,
 
..herkes bu programa katılabilir.
 
Nasıl Başvurulur?
 
• Yıldız Teknik Üniversitesindeki ofislerimizi ziyaret ederek programla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
• Eğitim danışmanlarımız size programı gerçekçi yönleriyle ve daha önceki yıllarda programa katılan öğrencilerin tecrübelerini göz önünde bulundurarak anlatacaklardır.
• Program şartlarına ofislerimizi ziyaret etmeden öğrenmek istiyorsanız, www.ikgm.yildiz.edu.tr web adresimizi ziyaret ederek online başvuru formunu doldurabilirsiniz. Formunuz 24 saat içerisinde uzman eğitim kadromuz tarafından değerlendirilip size ulaşılarak program için uygun olup olmadığınız bildirilecektir. Programa uygun bulunan öğrenciler İngilizce mülakat (sözlü ve yazılı 2 kısımdan oluşmaktadır) için ofislerimize davet edilir.
Work and Travel programı üniversite öğrencilerinin Amerikan yaşamı ve kültürünü deneyimlerken İngilizcelerini de geliştirebilecekleri; eğlence parkları kafeler gibi pek çok değişik alanlarda çalışarak Amerika gibi bir yerde kendi kazançları ile ayakta durmanın keyfini yaşayabilecekleri bir çalışma ve gezi programıdır. Türkiye için 1 Haziran-19 Ekim arası uygulanabilen bu program size 1 ayını geziye ayırabileceğiniz toplam 4 aylık çalışma olanağı sağlar. Yeni arkadaşlıklar edinir ve uluslar arası iş deneyimi kazanırsınız. 

YURT DIŞI STAJ 

Yurtdışı staj programları üniversite öğrencilerinin üniversitede aldıkları bilgilerini ve eğitimlerini iş hayatı ve organizasyonlarla güçlendirirken,bu bilgilerini pratiğe dökme imkanı sağlar.Genelde bu tür programlar katılım yaşını 18 ile 28 arasında belirlemekle birlikte üniversite öğrencileri ya da yakın zamanda mezun olmuş olan adaylar için idealdir. Program süresi, ülkesine ve tercih edilen alana göre değişmekle birlikte ortalama 1 yıl olarak düşünülebilir.
Staj programı kapsamında yoğun olarak çalıştığımız ülkelerden biri de Amerika’dır. Misyonumuz özellikle bu ülkede ICCE, International Culture & Career Exchange sponsorluğunda size en kaliteli hizmeti sunmaktır. İKGM’nin Amerika’da sizlere sağlayabileceği staj alanlarından bazıları:

Hukuk
Moda Tasarım
Muhasebe
Otelcilik
İthalat&İhracat
Medya&Yayımcılık
İnşaat Sektörü
Radyo&Televizyon
Mühendislikler
Bilişim Teknolojileri
Finans
Reklamcılık
Mimarlık
İşletme
Uluslararası Ticaret ve daha pek çoğu..
 
Staj imkanlarını 2 kategoride gruplayabiliriz; 

1-Dil Eğitimi,Sertifika veya Diploma Programları sonrası staj:

Yurtdışında herhangi bir staj programına katılabilmenin en önemli gerekliliklerinden biri çok iyi bir İngilizce seviyenizin olmasıdır.Bu nedenle eğer İngilizce’ye hakim değilseniz katılacağınız yoğun bir dil kursu ya da kısa dönem sertifika veya diploma programları başvurunuzun kabulü doğrultusunda size önemli avantajlar kazandıracaktır.
 
2-Maaşlı Staj Olanakları:

İngilizce açısından bir problemi olmayan dile her anlamda hakim olan adaylar için geçerlidir.Bu uygulama sadece Amerika ve Avustralya ülkelerinde verilmekte olup adayın staj yapmak istediği alanda iş deneyimi olması ve en az 3 ay öncesinden başvuruda bulunması gerekmektedir.
 
ADIM ADIM AMERİKA’DA STAJ
 
BİRinci adımda; İKGM’nin size sunduğu başvuru formunu doldurarak hakkınızda şirketimize kısa bir ön bilgi verirsiniz.
İKİnci adımda; Sizden talep ettiğimiz cvnizi ön kayıt ücretinizle birlikte bize getirirsiniz.
ÜÇüncü adımda; Size sunacağımız seçeneklerin arasından ya da kendi araştırdığınız bir staj yerini belirleriz.
DÖRDüncü adımda; Staja kabul edilmenizden sonra sizden talep ettiğimiz evrakları hazırlar ve staj ücretinizin geri kalanı ile birlikte bize ulaştırırsınız.
BEŞinci adımda; Amerika için vizenizin ve de uçak biletinizin alımında size yılların verdiği tecrübe ile ücretsiz danışmanlığımızı yaparız.
ALTIncı adımda; Yeni işiniz ile Amerika’da sınız..ve İKGM Amerika’daki temsilcileri İle orada da sizinle!
 
LİSANSÜSTÜ VE SERTİFİKA PROGRAMLARI 

Master programlarına Türkiye’de YÖK tarafından tanınan her üniversitenin 4 yıllık bölümlerinden mezun, lisans diplomasına sahip öğrencileri, yurtdışında master programlarına başvuru yapabilir.Yurtdışındaki üniversitelerin öğrenci kabul kriterleri genellikle aynıdır:

 4 yıllık üniversiteden mezun olmak veya son sınıf öğrencisi olmak
 Not ortalaması en az 2.2 ve üzeri olmalıdır
 Yurtdışında master yapmak istediği bölümün eğitimi dilini bildiğini bir belge ile kanıtlamalıdır. Bu belge olmadan da ilk başvuru yapılabilir ancak eğitim başlamadan belgenin sunulması gerekir. Türkiye’de İngilizce eğitim veren bazı üniversitelerinden mezun olanlardan resmi TOEFL veya IELTS belgesi istenmeyebilir
 Ayrıca Amerika, Kanada ve Avustralya’daki tüm master programları ve İngiltere’deki programların bazıları işletme masterı için GMAT, diğer tüm alanlar için ise GRE sınavının alınmış olmasını ister. Tüm bunların dışında master başvurusu için öğrenciler referans, niyet mektubu, özgeçmiş ve istenirse başka dökümanlar da sunmak zorundadırlar.
 
Yüksek lisans programları kapsamında hizmet sunduğumuz bazı ülkeler 

İngiltere, Avustralya, Amerika ve Kanada olarak sıralanabilir. Özellikle son yıllarda İngiltere ve Avustralya gibi ülkelere yoğun bir katılım oluşmaktadır. İngiltere’de eğitimin diğer ülkelere göre daha kısa sürmesi ve öğrencilere çalışma izni vermesi de bu ülkeye olan ilgilin artmasında büyük rol oynar.
 
Amerika’da ise diğer ülkelere göre çok daha fazla sayıda üniversite master programları sunmaktadır ve buna ek olarak buradaki üniversiteler sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tercih edilen üniversitelerdir. Kanada’nın ise soğuk gibi bir dezavantajı olmasına rağmen çok daha ekonomik sonuçlar alabileceğiniz avantajları vardır.
 
Sertifika ve diploma programları mesleki alanda ilerlemek isteyen öğrencilerin ve profesyonellerin özellikle son yıllarda yoğun olarak tercih ettiği programlardır. Eğitimler genelde teoriden çok pratiğe dayalı olduğundan ve master programlarına göre daha kısa sürdüğünden çok daha avantajlı olabilir. Bunun yanı sıra ücretler ve yapacağınız masraflar da daha uzun süren yüksek lisans uygulamalarına göre çok daha uygundur. Ayrıca özellikle Amerika’daki üniversiteler tercih edilen eğitime göre öğrencilerin uzun dönem (9-12 aylık) programları tamamlamaları durumunda, 1 senelik staj veya çalışma izni sunmaktadırlar. Sertifika programları bireysel becerilerinizi ya da teoride gördüğünüz eğitiminizi uygulamaya geçirerek para kazanmanıza yardımcı olacak kanallar yaratır.
 
Nasıl başvurulur?

İngilizce dilinde yetkin olduğunuzu gösteren TOEFL, IELTS gibi testlerden üniversitenin belirlediği puanı almış olan, lisans ya da dengi bir yeterlik diplomasına sahip olan herkes CV, not dökümü diplomalarının birer fotokopisi ve başvuru mektubu ile bu programlara katılabilir.
 
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTE
 
İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi  
Merkez Yerleşim Yeşil Köşk (Rektörlük Karşısı) 
Yıldız 34349 Beşiktaş İstanbul 
TEL: (212)236 41 78 - 236 85 70 - 383 70 70 
(3145 - 3146 - 3147)
FAX: (212) 383 31 49 www.ikgm.yildiz.edu.tr
 


Ay-lin:)'in Sevgili Arkadaşları :) Ona Şifa Veriyorlar :)

Ay-lin:), Aylin ve Michael evcilik oynuyorlar.




Ay-lin:) ve Bahar, yemek yiyorlar.







          



 


Canı çok hamsi çeken ama Amerika'da bir türlü hamsi bulamayan Ay-lin:), başka balıklarla idare etmektedir :)

World of Coke'da (Kola Dünyası'nda) bebeğine kola veren anneye kolanın zararlarını anlatır Ay-lin:)

Şükran ve Teşekkür

Her fırtınadan sonra güneş doğuyor ve sular duruluyor...
Allah'a şükürler olsun ki daha iyiyim ve dün okula başladım..
Maaşallah yavaş yavaş toparlanıyorum. Cornell'de ilk 2.5 haftayı kaçırınca inanılmaz bir ödev ve eposta birikmesi yaşıyorum. Zamanla her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Desteğiniz, sabrınız, mesajlarınız ve aramalarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgilerimle,

Ay-lin:)

Elveda YTÜ ve İstanbul, merhaba BANÜ ve Bandırma!

                                                   Yaklaşık 15 yıl  #ARGEdeLiderYTÜ ’de (ve bir yıl dünyanın en saygın üniversitelerinden Co...