8 Ekim 2020 Perşembe

Elveda YTÜ ve İstanbul, merhaba BANÜ ve Bandırma!

                                                  

Yaklaşık 15 yıl #ARGEdeLiderYTÜ’de (ve bir yıl dünyanın en saygın üniversitelerinden Cornell Üniversitesi'nde Fulbright Scholar olarak) çalışmak, kendimi hem kişisel hem de profesyonel olarak geliştirmemi sağladı. Birlikte çalıştığım tüm takım arkadaşlarıma, öğrencilerime; YTÜ ailesine @yildizedu sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Akademik kariyerime Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde devam edeceğim için umut doluyum. İlim ile zenginleşmek, nice öğrenciye ışık olmak, vatana millete dünya insanlığına nice çalışmaya imza atmak nasip olur inşallah. Sevgi ve saygılarımla, Dr. Aylin AKINLAR @bandirmauni

Dr. Aylin Akınlar hk.: 

Dr. Aylin Akınlar, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde akademisyen, İngilizce mütercim tercüman (BA), Afette Rehber Çevirmen ve eğitim bilimleri - program geliştirme uzmanıdır (MA, PhD). Evli ve iki çocuk annesidir. Edirne-Uzunköprülü'dür. 

Eğitim:
Uzunköprü Muzaffer Atasay Anadolu Lisesi’nden 2001’de (5.00/5.00), Türkiye 212.si olarak girdiği Hacettepe Üniversitesi (HÜ) İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden 2005’te mezun olmuştur ( 3.23/4.00). Afette Rehber Çevirmenlik ve İngilizce Öğretmenliği Pedagojik Formasyonu da almıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Programları ve Öğretim Yüksek Lisans Programını “Ardıl Çeviri Eğitiminde Zihin Haritaları Oluşturma Yönteminin Etkililik Derecesi” tez başlığı ile (2011, 3.2/4.00) “Türkiye'de Azınlık ve Devlet Liselerinde Çokkültürlü Eğitim Anlayışının Araştırılması: Çoklu Durum Çalışması” tez başlığı ile Doktora Programını tamamlamıştır (2018, 3.54/4.00). Doktorada, New York Institute of Technology’den değişim öğrencisi olarak “Multicultural Competence” doktora dersini almıştır (2013, 4.00/4.00). 
 
İş Tecrübesi:
Yazılı ve sözlü çeviri tecrübelerinin ötesinde akademisyen olarak öğrencinin öğretmeni olmaya çalışmaktadır.  YTÜ’de İngilizce Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır (16 Ocak 2006- 7 Ekim 2020). Her seviyede  İngilizce konuşma, yazma, okuma, dinleme, iş İngilizcesi, Toplum Önünde Konuşma, CV, Niyet Mektubu, Kapak Mektubu Yazma, TOEFL-IBT, IELTS dersleri vermektedir. 
8 Ekim 2020 itibaren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde akademik hayatına devam etmektedir. 
 
İdari Tecrübesi:
YTÜ Ders Dışı Öğrenci Faaliyetleri Koordinasyon Kurulu Üyesi (Kasım, 2008-Şubat, 2011), YTÜ 100. Yıl Kutlamaları için etkinlik planlama ve organize etme amacıyla Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Rektörlükteki temsilcisi (Haziran, 2010-Şubat, 2011), Milli Eğitim Bakanlığı’nın “5 Yılda 5000 Öğrenci Projesinde” Koordinatör ve Eğitmen (Ocak-Nisan 2011), YTÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü (Nisan, 2011-Mart, 2014), Rektörlük-Eğitim Öğretim Rektör Yardımcılığı’nda “Uluslararası Ortak Programlardan Sorumlu Danışman” (Mart, 2014-Temmuz, 2015) ve Akademik Teşvik Komisyonu Ön İnceleme Heyeti Üyesi (Aralık, 2015-Şubat, 2017) olarak çeşitli idari görevler yürütmüştür.
 
YTÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü ve Rektör Yrd. Danışmanı olarak ikili ve çok taraflı uluslararası eğitimsel işbirliği protokolleri (MoU), ortak ve çift diploma protokolleri, Eş Danışmanlı Doktora Tez Protokolü (Cotutelle) hazırlamış, protokol imzalama sürecini yürütürken; ilgili üniversitenin YÖK’ten tanınma/denklik bilgisini alma sürecini de yürütmüştür. Yurt dışından YTÜ’ye gelen heyetlere ve gruplara çeşitli dillerde üniversite tanıtımı, rehberlik, sözlü çeviri gibi çeşitli hizmetler sunmuş, uluslararası ödül töreni, konferans, yaz okulu, staj gibi etkinlikler ile Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Fransız Yüksek Öğretimini Yurtdışında Tanıtma Ulusal Ajansı (Campus France), Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) gibi kurumlarla uluslararası eğitim, yükseköğrenim, burs olanakları ve bunlara etkili başvuru hakkında bilgilendirme seminerleri düzenlemiştir. YTÜ öğrencilerine yurtdışı eğitim imkanları ve yurtdışı bursları konusunda danışmanlık vermiştir. 
 
Burs ve Ödül Tecrübesi: 
Dr. Aylin Akınlar pek çok uluslararası burs ve ödül kazanmıştır. 2009-2010 akademik döneminde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Fulbright bursunu kazanarak Cornell Üniversitesi’nde (Ithaca, NY) Türkçe ve Türk Kültürü derslerini vermiş, doktora seviyesinde dersler almıştır. Amerikan Dış İşleri Bakanlığı kendisiyle Fulbright tecrübesi hakkında röportaj yapmıştır (http://www.youtube.com/watch?v=zE9c_GWw6sg ). 2002 Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi’ni kazanarak, Türkiye’yi Birleşik Krallık’ta; Priştine Yaz Üniversitesi’ni kazanarak, Türkiye’yi Kosova’da (2005) temsil etmiştir. Haraldvangen, Norveç’te iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Engelliler Kampı (International Handicamp)’na Türkiye’den iki görme engelli öğrenciyi götürerek, onların hayallerine ulaşmasında köprü olmuştur (2008 ve 2010). ABD, Bahama Adaları, Malezya, Birleşik Krallık, Norveç, Kosova, Bosna-Hersek, İspanya, Kanarya Adaları, Almanya, Polonya, Suudi Arabistan gibi pek çok ülkede bulunmuş; uluslararası bildiri sunmuş ve konuşma yapmıştır. Doktorasında Bilimsel Araştırma Projeleri’nden Doktora Araştırma Projesi (BAP-DOP) yazıp, MaxQda12 nitel araştırma programı kazanmıştır. 
 
Yabancı Diller:
İleri düzeyde İngilizce, temel düzeyde Almanca ve İspanyolca bilmektedir; Arapça öğrenmektedir.
 
Bilimsel Araştırma Gruplarına Üyelikler ve Akademik İlgi Alanları: 
LET-IN http://letinrd.org 'un beyin takımında http://letinrd.org/teams-members/ ve TECH-IN https://techinrd.org/ 'un projelerle ilgili girişimcisi olup, eğitim/öğretim teknolojileri, Yabancı Dil Olarak Türkçe ve İngilizce Öğretimi, sözlü çeviri çalışmaları, nitel araştırma alanlarında disiplinlerarası çalışmalara ve projelere ilgi duymaktadır. 
 

Araştırmacı Bağlantıları:

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-4448-2721 

Web of Science Researcher ID: E-9692-2018 

Linkedin: https://tr.linkedin.com/in/aylinyavas  

Sosyal Medya Bağlantıları:

Instagram: @draylinakinlar @kitapkurduannecocuk 
Twitter: /draylinakinlar 

Elveda YTÜ ve İstanbul, merhaba BANÜ ve Bandırma!

                                                   Yaklaşık 15 yıl  #ARGEdeLiderYTÜ ’de (ve bir yıl dünyanın en saygın üniversitelerinden Co...