27 Şubat 2010 Cumartesi

Türk kültürünü tanıtmak üzere Cornell'deki Türkçe öğretmenine yardım etmek ister misiniz?

Değerli Cornell-TSA Üyeleri,

Benim adım Aylin Yavaş. Bu yıl Cornell Üniversitesi'nde Türkçe öğretiyorum; bu dönem 5 öğrencim var.
Kültürümüzü daha iyi tanıtabilmek üzere ''Türk Yemekleri Pişirme Kulübü'' adı altında bir etkinlik başlattım.
(Bu etkinlik tamamen gönüllü bir çalışmamdır; TSA Yönetim Kurulu'ndayım ama bunu tamamen bağımsız yapıyorum.)
Bu kapsamda, öğrencilerimi evime davet edip, onlara ve/veya onlarla yemek yapacağım.
Bu helva da olabilir kısır da; belki de lahana sarması. Amacım Türk yemeklerini öğrenirlerken; Türk aile yapısını, yaşantı tarzını (eve girmeden ayakkabılarımızı çıkarmak gibi), vs daha yakından görmelerini ve Ithaca'daki Türk aileler ile tanışmalarını sağlayarak öğrendiklerini pekiştirmeleridir. Ayrıca ben Mayıs'ta Türkiye'ye döndükten sonra da sizlerle bağlantıda olarak Türkçe'lerini ilerletmeleridir.
Her bir etkinlikte de bir Türk'ü, çifti veya aileyi de konuk ediyor ya da onlara gidiyor olacağız. Karınca kararınca bir şeyler yapıp, Türk müzikleri eşliğinde sohbet edip, çay içeceğiz; kimi gün de çekirdek çıtlatıp, TV seyredeceğiz :)

Bana neden yardım etmek isteyebilirsiniz?

1- Siz de benim gibi kültürümüzü tanıtmaya gönüllü olabilirsiniz.
2- Öğrencilerimle derse yönelik konuşmalar ve alıştırmalar da yapıyor olacağım. Siz de Türkçe, İngilizce, vs öğretmekle ilgileniyorsanız; dersimi de gözlemleme şansınız olabilir. Nedir şu İngilizce'den çektiğim diyorsanız; dil öğrenme teknikleri, öğrenme stilleri, bellek geliştirme yöntemleri, vs konusunda da sizlere ve varsa çocuklarınıza seve seve yardımcı olurum. Bilgi ve sevgi paylaşıldıkça anlam ve değer kazanır...

''Evet!'' diyorsanız, yapmanız gereken benimle bağlantıya geçmektir:

Ev: (00 1 607) 253 65 80
912 Hasbrouck Apartments, Ithaca, NY 14850
E-posta: ay237@cornell.edu
skype: aylinyavas1

Farklı düşünce yapılarına; hayat felsefelerine sahip olsak da hepimiz bu vatanın evlatlarıyız; Türk bayrağının çocuklarıyız. Ne yazık ki 7 aydır gözlemlediğim Ithaca'daki Türkler arasındaki bölünmenin ortadan kalkmasında, bu vesile ile; her şeyden öte taşıdığım vatan ve insan sevgisi ile; katkıda bulunabilirsem; ne mutlu bana...

Sevgi ve Saygılarımla,

--
Ay-lin:)

Aylin Yavas
M.Ed. Candidate
Certified Translator & Interpreter

Visiting Faculty, Cornell University
Fulbright Scholar, Turkish Language
http://www.arts.cornell.edu/nes/people/docs/Yavas.pdf

Current Address:

Cornell University
College of Arts and Sciences
Department of Near Eastern Studies
Office: 303 White Hall, Ithaca, NY, USA 14853-7901
Phone: 00 1 607 255 13 29
Fax: 00 1 607 255 64 50
Home: 00 1 607 253 65 80
E-mail: ay237@cornell.edu
skype: aylinyavas1

Permanent Address:

Yildiz Technical University
School of Foreign Languages, Office: A-314
Davutpasa Campus, 34210 Esenler, Istanbul, Türkiye (Turkey)
Phone: 00 90 212 383 49 04 Ext. 4927
Fax: 00 90 212 383 49 03
E-mail: aylinyavas@gmail.com, ayavas@yildiz.edu.tr
Blog: http://aylinyavas.blogspot.com

Profesör Ay-lin:)'den Öğrencilerine Türk Gecesi

 


Tüm albüm için lütfen tıklayınız :)
Afiyet olsun! Amerika'dan sevgilerimle, Ay-lin:)

19 Şubat 2010 Cuma

Philipp Meyer, Cornell'de romanı American Rust'ı okudu :)

 http://www.facebook.com/album.php?aid=149141&id=755466848&l=ae592cbe16

Philipp Meyer*, Fiction Writer &
Ay-lin:), Aylin Yavas**, Fiction Writer to be inshAllah:)

February 18th, Thursday, 4:30 pm Hollis E. Cornell Auditorium, GSH

* http://philippmeyer.net/
** http://www.arts.cornell.edu/nes/people/docs/Yavas.pdf

* Philipp Meyer grew up in a working class neighborhood in Baltimore, dropped out of high school, but eventually made it to Cornell University. After graduating, he worked as a derivatives trader, a construction worker, and EMT. His first novel, American Rust, was published in thirteen countries and nine languages. It was a New York Times Notable Book of 2009, a Washington Post Best Book of 2009, an Economist Book of the Year, an Amazon Best Book of 2009, one of Newsweek magazine's "Best Books Ever," and made numerous other lists. Universal Pictures is working on the film adaptation. Meyer's other writing has been published in The New York Times Book Review, The Independent, Esquire UK, McSweeney's, The Iowa Review, New Stories from the South, and Salon.com.

Amerika'da Öğrencilerim İçin Ispanak Böreği ve Bursa İnagöl Köfte Yaparken :)

Amerikali ogrencilerine Turk kulturunu tanitmak icin ISPANAK BOREGI ve BURSA INEGOL KOFTE yapan Ay-lin:), aldigi donutlerden cok mutludur. Insallah yakinda BAKLAVA da yapmayi hedefleyen Ay-lin:), Trakyali bir asci adayi olma yolundadir :) Afiyet olsun :) Sevgilerimle, Ay-lin:)
http://www.facebook.com/album.php?aid=149130&id=755466848&l=d0c5eea6d1
 

17 Şubat 2010 Çarşamba

''Ay-lin:)'s Turkish Cooking Class''

''Ay-lin:)'s Turkish Cooking Class'' is on air soon:)
''Ay-lin:)'in Türk Yemekleri Pişirme Sınıfı'' pek yakında canlı yayında :)

 
Tasarlama: Ay-lin:), 26. doğum günü pastası
Fırın: Ithaca Bakery, Ithaca, NY :)
Kavram: Pamuk prenses Ay-lin:) ve biricik aşkı babası Fahrettin Yavaş tango yapıyorlar :)

14 Şubat 2010 Pazar

Sevgiyi her an yaşamak ve yaşatmak dileğiyle!

Minik prenses Ay-lin:) ile yakışıklı prensi ve büyük aşkı babası Fahrettin Yavaş

Günaydın Canım Türkiye'm; şafak 88 :)

Atlantik'in bu tarafından algılamayı çalışırken hayatı; insanın aşka ve sevgiye olan duyguları ve görüşleri de değişiyor; kökleniyor ve derinleşiyor... Galiba Ay-lin:) Yavaş da yavaş yavaş büyüyor... Akıp giderken zaman, yapılması gereken, hiçbir şeyi ertelememek; sevgileri yarınlara bırakmamak olsa gerek... Korkmamalıyız hayatı yaşamaktan cesurca, mertçe... Kırılacağız, kıracağız, ağlayacağız, ağlatacağız diye... ''It takes two to tango.'' derler; ''Tango, iki kişiyle yapılır.'' Bir erkeğin, kadına gidip, ''Bu dansı bana lütfeder misiniz?'' demesi, medeni cesaret işidir; çünkü zordur ilk adımı atmak ama bu da erkeğe yakışır. Çünkü biz kadınlar daima kendimizi bir prenses gibi hissetmek isteriz :) 

Benim daima bir prenses gibi hissetmemi sağlayan biricik aşkım babacığıma da ne kadar şükretsem ve dua etsem azdır herhalde: Bana önce ''insan'' sonra ''kadın'' olduğumu öğrettiğin, ben-im ''ben'' olmama izin ve destek verdiğin; dünyanın bir ucunda bile maddi ve manevi şekilde varlığını bana hissettirdiğin için; konuşurken ve beni dinlerken daima ''gözlerimin içi''ne bakabildiğin için, Ankara'nın kara kışında hasta olduğumda annemin çorbasını bana kargoyla 24 saat içinde ulaştırdığın için, hatta senin bana aldığın eldivenin tekini EGO'da kaybettiğimden hüngür hüngür ağlarken, aynısını bana uzak diyarlardan yolladığın için, 6 yaşında okuma yazmaya başlamadan önce ''sayılar''la ''evcilik oynayıp'', bana ''matematik aşkı'' verdiğin için, beni ''kırmızı tomurcuk güller'' ve ''Türkçe, İngillizce, Fransızca, İtanyanca,'' vs ''şiirler''le uyandırıp, ''çiçekler''e, ''diller''e ve ''şiir''e aşık olmamı sağladığın için; her şeyin ötesinde bana ''KARŞILIKSIZ  SEVGİ'' yi ve bu bağlamda sadece ''Allah rızası için/adına'' yardım etmeyi ve bunun için yaşamayı öğrettiğin için dünyanın en şanslı prenseslerindeniz herhalde kardeşim Bahar'cığım ve ben babacığım: Seni çok seviyoruz ve özlüyoruz... ''Samanyolu''nda seninle buluşmayı diliyoruz... 

http://aylinyavas.blogspot.com/2008/05/samanyolu.html

Sonuç olarak, sevdiklerimizden ve sevenlerimizden hiç ayrılmayalım... Hayata ve onlara sımsıkı ''sarılarım''..

Sevgililer Günü'nüz kutlu, kemeriniz bağlı olsun!..

Sevgiyle Kalın!

Ay-lin:), Ithaca, NY, ABD

 

 

13 Şubat 2010 Cumartesi

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİŞİSEL GELİŞİM VE GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ

 
Günaydın Canım Türkiye'm! 
Şafak 89 ve bu karlı Cumartesi güne 7:00'de başlamak harika bir huzur ve enerji veriyor insana... 

Yukardaki posteri görünce ağladım... Hem de hüngür hüngür ağladım... Bir öğretmenin yaşayacağı en harika duygulardan biridir bu herhalde; öğrencilerine IŞIK olabilmek, onların hayal kurmalarında ve hayallerine ulaşmalarında ''köprü'' olabilmek (Uzunköprülü'yüm ya:); başka bir ifadeyle, hayatlarında ''zihinsel izler'' bırakabilmek... Tetikleyici etki yaratabilmek... Galiba hep o ilk adımı atmak zor gelir bizlere... Bir destek, dayanak ararız hani?... Belki de yasal bir platform; bir üniversite çatısı altında bir öğrenci kulübünün kurulması gibi...

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Yabancı Dilleri Yüksek Okulu'nda (YDYO) Ocak, 2006'da kadrolu öğretim görevlisi olarak işbaşı yaptığımdan beri, öğretmenlikteki en büyük hedefim sevgili öğrencilerimin yıllardır test çözmeleri sonucu unutmuş oldukları ''hayal kurma ve bunlara ulaşma için çalışma'' yeteneklerini geliştirmek oldu. 

Onların akademik ve akademik olmayan ilgi alanlarını geliştirmek için çalışmak, en büyük mutluluk kaynaklarımdan biridir. Hayat, ABCDE şıklarından oluşmamaktadır. Belki başarılı mimarlar, mühendisler, doktorlar, akademisyenler, vs olacağız  ama dans etmiyorsak (dans etmek zıplamak değildir!:), bir kimsesiz çocuğun gülümsemesine yardım etmemişsek, bir kez huzurevine gidip, bir yaşlımızın kalbini fethetmediysek, ölüm anında olan biri için KAN bulup, CANa CAN katmadıysak; ne kadar İNSAN olabileceğiz acaba? 

Bu bağlamda, minik adımlarla savaşırken, 2008-9 akademik döneminde; o dönemki bölüm başkanımız Öğr. Gör. Dr. Aydın Balyer Hoca'm ve yardımcısı Öğr. Gör. Uğur Akpur Hoca'm tarafından YTÜ YDYO'yu temsilen Rektörlük'teki YTÜ Ders Dışı Öğrenci Faaliyetleri Kurulu'nda (YTÜ DDÖFK) görevlendirilmem, hem bana hem de öğrencilerime inanılmaz bir fırsat vermiştir. Öncelikle kendilerine burdan şükranlarımı sunuyorum.

O bir yıl boyunca her Çarşamba öğleden sonrası olan toplantılarımız sayesinde YTÜ'de yeni öğrenci kulüpleri kurulmuş; faaliyet gösteremeyenler ise kapatılmıştır. Biz aslında YTÜ Organizasyon Kulübü (OK) olarak ortaya çıkmıştık. YTÜ OK'nın danışman hocası bendim ama ben kendimi öğrencilerimden hiçbir zaman ayrı göremedim; hep ''biz'' olarak, ''eşit bir düzlem''de gördüm... Ama ismimiz uygun görülmediğinden biz de isim değişikliğine gitmek zorunda kaldık. Bu esnada da ben Amerika Birleşik Devletleri Kültür Mübadelesi Bursu'nu (Fulbright) kazandığım için 10 aylığına Cornell Üniversitesi'ne (Ithaca, NY, ABD) geldim. Diğer yandan Öğr. Gör. Adem Altay Hoca'm öğrencilerimize danışmanlık sözü verdi ve onlara destek oldu ve böylece YTÜ KİŞİSEL GELİŞİM VE GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ olarak can bulduk. İyi ki varsınız Adem Hoca'm... Diğer yandan, Rektör yardımcımız ve YTÜ DDÖFK Başkanı Prof. Dr. Mesut Güner'e, Alişan Döndar'a ve tüm YTÜ DDÖFK üyelerine verdikleri destekten ötürü en içten dileklerimle teşekkür eder; şükranlarımı sunarım. Yaza ve/veya sonbahar 2010'da görüşmek dileğiyle! Dünya'nın bir ucunda hasta olmuşken, inanın bu posteri görmenin verdiği mutluluğu ve şifayı bana hiçbir ilaç veremezdi. İyi ki varsınız ve biz bir aile olmuşuz... 

Aslında en başta canım öğrencilerime ve destek olan herkese tekrar sonsuz teşekkürler.. 

Sevgili öğrencilerim; yaşam pırıltılarım, sizleri çok seviyorum ve özlüyorum. Kısmetse gelince yeni pasta tariflerimle YTÜ KGGK'yı kutlayacağız!

Son olarak, YTÜ KGGK'nü keşfetmek ve ailemizin bir üyesi olmak isterseniz, hoş geldiniz :)

İşte irtibat bilgilerimiz:

Blog: http://ytukggk.blogspot.com/
Sosyal etkinliklerimiz: http://sosyaletkinlik.blogspot.com/
Facebook profilimiz: http://www.facebook.com/ytukggk
Twitter profilimiz: http://twitter.com/ytukggk
FriendFeed profilimiz: http://friendfeed.com/ytukggk
FriendFeed grubumuz: http://friendfeed.com/kggk
E-posta adresimiz: ytukggk@gmail.com


Haziran'a Yıldız'da görüşmek üzere!

Sevgilerimle,

Ay-lin:)

YTÜ KGGK'yı daha çok tanımak ister misiniz?  
  
Hakkımızda

MİSYON

Düzenleyeceğimiz ders dışı öğrenci faaliyetleri ile öğrencilerin mesleki, bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayıcı etkinlikler yürütüp ağırlıklı olarak kişisel gelişim ve girişimciliğe yönelik çalışmalarda bulunarak üniversitemizden büyük yönetici ve liderlerin yetişmesine yardımcı olmak.


VİZYON

Kişisel Gelişim ve Girişimcilik Kulübü; alanında lider, inovasyonda öncü, yaptığı çalışmalarla başta üniversitemiz olmak üzere Türkiye ve Dünya’da örnek alınan ve üyelerinin bu kulübün bir parçası olduğunu gururla anacağı bir kulüp olmayı hedeflemektedir.


BİZ KİMİZ ?

Biz YTÜ çatısı altında 8 fakülte ve 21 ayrı bölümden yola çıkarak
aynı misyonda birleşip aynı vizyona ilerleyen; BİZ kavramını herhangi bir fakülteye bağlı kalmadan, tamamıyla ortak birlikteliğimiz olan Yıldız’lı olma bilinciyle ilerleyen; bu süreçte yönetim ve denetim kurulu gibi kavramlara takılmayıp felsefemiz gereği “tek bir elden yönetilmeme” düşüncesini benimsemiş ve bunu aktiflik hayatı boyunca devam ettirecek olan; üreten, emek verenlere yönelik girişimcilik, yöneticilik ve liderlik yolunda tam destek sağlayan; bunun için ihtiyaçlar doğrultusunda düzenleyeceğimiz etkinlikleri bazen ilgili bölümlere veya fakülteye, enstitüye bazen de genele hitap edecek şekilde organize ederek misyonumuzu yerine getirirken YTÜ öğrencilerine en faydalı kulüp olmayı hedefleyen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileriyiz.


(http://ytukggk.blogspot.com/'den alınmıştır.)

Son söz de Ay-lin:) Hoca'dan olsun: Biz kocaman bir AİLEYİZ! Hepimiz YILDIZLI YILDIZLARIZ, geleceğin TÜRKİYE ve DÜNYA LİDERLERİYİZ! Sizleri de aramızda görmekten onur duyarız. Unutmayalım ki ''BİR ÇOCUK DEĞİŞİR, TÜM DÜNYA DEĞİŞİR.''


Ay-lin:)'e ulaşmak isterseniz:)

Aylin Yavas
Visiting Faculty, Cornell University
Fulbright Scholar, Turkish Language
http://www.arts.cornell.edu/nes/people/docs/Yavas.pdf

Current Address (22 Mayıs 2010'a kadar geçerli olan adresim):

Cornell University
College of Arts and Sciences
Department of Near Eastern Studies
Office: 303 White Hall
Ithaca, NY, USA 14853-7901
Phone: 00 1 607 255 13 29
Fax: 00 1 607 255 64 50
Home: 00 1 607 253 65 80
E-mail: ay237@cornell.edu
skype: aylinyavas1

Permanent Address (Daimi adresim):

Yildiz Technical University
School of Foreign Languages, Office: A-314
Davutpasa Campus, 34210
Esenler, Istanbul, Türkiye (Turkey)
Phone: 00 90 212 383 49 04 Ext. 4927
Fax: 00 90 212 383 49 03
E-mail: aylinyavas@gmail.com , ayavas@yildiz.edu.tr
Blog: http://aylinyavas.blogspot.com

12 Şubat 2010 Cuma

Çocuk da yaparım, kariyer de! :):)

 
Bebek Ay-lin:) heyecanla babasına sarılmayı bekliyor:)

Sevgili Dostlarım ve Öğrencilerim,
Önce size bir sorum var: Bu gün ne hayal kurdunuz?

Benim çok hayalim var; esas amacım milyonlarca çocuğu okutabilmek, hastalara yardım etmek, insanların daha mutlu olabilmelerine ve hayallerine ulaşmasına yardımcı olmak..

Belki çocukça bir hayal bu, belki de insanların alay etmesi için bir neden daha... Öte yandan, bu benim tüm saf benliğimle istediğim bir dilek, aynı bir gün ikiz annesi olmayı dilemem gibi; biricik aşkım babama benzeyen iki oğlumun olmasını istemem gibi..

Ben böyleyim; içindeki çocukla herkese inat sürekli sesli bir şekilde konuşan, 26 yaşına gelmesine rağmen, 6 yaşındaki bir çocuk kadar heyecanlı, 36 yaşındaki bir birey gibi sorumluluk sahibi olan bir öğretmenim, sırt çantasında fotoğraf makinası, her an'ı karelemeye çalışan, sürekli her yeni öğrendiği bilgiyi not eden bir öğrenci..

Sevgi dolu nice güzel günde görüşmek dileğiyle!

Ay-lin:), mutlu karınca

                                                         25 yaşındaki Ay-lin:) 

Miss Turkey delivers a speech and presentation in Washington DC :) /
Bayan Türkiye Washington DC'de konuşma yapıyor ve bildiri sunuyor :)


 Fulbright High Honor and Attendance Certificate, Washington, DC, Dec. 9th-13th 2009 /
Fulbright Üstün Başarı Ödülü ve Katılım Sertifikası, Washington, DC, 9-13 Aralık 2009:
The Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Conference, the U.S. Department of State`s Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) and the Institute of International Education (IIE) /

Named “The Star of the Conference” by Mr. Carl DeAngelis, Director of Enrichment and Professional Development, Institute of International Education (tarafından ''2009 Fulbright Konferansı'nın Yıldızı'' olarak seçilmiştir)

11 Şubat 2010 Perşembe

Tüm Yıldızlı Yıldızların Dikkatine!


Ey Türk Gençliği; Yıldızlı Yıldız Öğrencilerim!

Birinci göreviniz Söylev'i okumak, 1919-1923 Kurtuluş Savaşı'mızı çok iyi öğrenmek ve 1982 TC Anayasası'nı çalışmaktır :) Lütfen vızıldanmayınız. 
Atom karınca Ay-lin:) Hoca'nız daha 12 yaşında okul servisindeyken cebinde anayasa taşıyıp, okuyordu;) Şimdi size pazartesi trafikte iyi gelir okumak ve müzik dinlemek diye hissettim uzak diyarlarda..

Canlarım benim; Yıldız'daki yıldız öğrencilerime yeni dönemde başarılar diliyorum. İyi ki varsınız!

Az önce sitemize baktım YTU IKGM Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı başlıyormuş (aşağıda da okuyabilirsiniz). İlk fırsatta gidip, konuşup, bilgi alın ve bana (aylinytu@gmail.com) izlenimlerinizi yazın. Hemen yanıt veremeyebilim. 10'a yakın eposta adresim var; her gün 1000'den fazla ileti geliyor. Bana yardım etmek isteyen var mı sevgili arkadaşlarım ? :)
Gelelim ödevinize: Ödeviniz bol bol hayal kurmak ve onlar için çalışmaktır. Kısmetse hazirana kavuşuyoruz; ben de sizi çok özledim. Yeni pasta tariflerimle doğum gününüzü kutlayacağım artık. 

14 haziran ya da 21 haziran haftası size bir sürprizim kısmetse: 300 kişi bir araya geleceğiz YTÜ Beşiktaş kampüsümüzde: Tüm YTÜ personeli, öğrencileri dışında, tüm arkadaşlarınızı da davet edeceğiniz bir etkinlik düzenleyeceğim. Amacım sizlerin hayal kurmanızda ve bunlara ulaşmak için çalışmanızda size köprü olmaktır. Program dia gösterisi, konuşma, tiyatro, tango, ABD'de yaşam, burslar, vs hakkında ve bilişsel, sosyolojik, vs gibi çok çeşitli boyutlarda olacaktır. Şimdilik bu kadar. Haziran'a da fırından pastalar ;) pardon detaylar çıkacak.

Hedefimiz dünyayı keşfetmek ve bol bol yabancı dil öğrenmektir. Ben Çince'ye başladım bu arada :)

Sizi çok seviyorum. 

Ay-lin:)

YTÜ İNSAN KAYNAKLARINI GELİŞTİRME MERKEZİ
YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERMEYE BAŞLIYOR!
(Work and Travel, Üniversite Öğrencileri İçin Yurt Dışı Staj Programları, Lisansüstü Programlar, Sertifika Programları, On-line Programlar, Yetişkinler ve Çocuklar İçin Yaz Okulu Programları ve diğerleri …………)
AMERİKA – İNGİLTERE – YENİ ZELANDA – AVUSTRALYA – KANADA - ALMANYA - AVUSTURYA – MACARİSTAN – BULGARİSTAN – POLONYA   

WORK AND TRAVEL

Work and Travel programı üniversite öğrencilerinin Amerikan yaşamı ve kültürünü deneyimlerken İngilizcelerini de geliştirebilecekleri; eğlence parkları kafeler gibi pek çok değişik alanlarda çalışarak Amerika gibi bir yerde kendi kazançları ile ayakta durmanın keyfini yaşayabilecekleri bir çalışma ve gezi programıdır. Türkiye için 1 Haziran-19 Ekim arası uygulanabilen bu program size 1 ayını geziye ayırabileceğiniz toplam 4 aylık çalışma olanağı sağlar. Yeni arkadaşlıklar edinir ve uluslar arası iş deneyimi kazanırsınız.
 
 18-26 yaşları arasında olan,
 4 senelik üniversitelerin Hazırlık, 1. , 2. , 3.veya 4. sınıfında olmak ya da yüksek lisans 1. sınıf öğrencisi olan,
 En az orta seviyede İngilizce bilen,
 4 üzerinden en az 2.0 not ortalamasına sahip olan,
 
..herkes bu programa katılabilir.
 
Nasıl Başvurulur?
 
• Yıldız Teknik Üniversitesindeki ofislerimizi ziyaret ederek programla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
• Eğitim danışmanlarımız size programı gerçekçi yönleriyle ve daha önceki yıllarda programa katılan öğrencilerin tecrübelerini göz önünde bulundurarak anlatacaklardır.
• Program şartlarına ofislerimizi ziyaret etmeden öğrenmek istiyorsanız, www.ikgm.yildiz.edu.tr web adresimizi ziyaret ederek online başvuru formunu doldurabilirsiniz. Formunuz 24 saat içerisinde uzman eğitim kadromuz tarafından değerlendirilip size ulaşılarak program için uygun olup olmadığınız bildirilecektir. Programa uygun bulunan öğrenciler İngilizce mülakat (sözlü ve yazılı 2 kısımdan oluşmaktadır) için ofislerimize davet edilir.
Work and Travel programı üniversite öğrencilerinin Amerikan yaşamı ve kültürünü deneyimlerken İngilizcelerini de geliştirebilecekleri; eğlence parkları kafeler gibi pek çok değişik alanlarda çalışarak Amerika gibi bir yerde kendi kazançları ile ayakta durmanın keyfini yaşayabilecekleri bir çalışma ve gezi programıdır. Türkiye için 1 Haziran-19 Ekim arası uygulanabilen bu program size 1 ayını geziye ayırabileceğiniz toplam 4 aylık çalışma olanağı sağlar. Yeni arkadaşlıklar edinir ve uluslar arası iş deneyimi kazanırsınız. 

YURT DIŞI STAJ 

Yurtdışı staj programları üniversite öğrencilerinin üniversitede aldıkları bilgilerini ve eğitimlerini iş hayatı ve organizasyonlarla güçlendirirken,bu bilgilerini pratiğe dökme imkanı sağlar.Genelde bu tür programlar katılım yaşını 18 ile 28 arasında belirlemekle birlikte üniversite öğrencileri ya da yakın zamanda mezun olmuş olan adaylar için idealdir. Program süresi, ülkesine ve tercih edilen alana göre değişmekle birlikte ortalama 1 yıl olarak düşünülebilir.
Staj programı kapsamında yoğun olarak çalıştığımız ülkelerden biri de Amerika’dır. Misyonumuz özellikle bu ülkede ICCE, International Culture & Career Exchange sponsorluğunda size en kaliteli hizmeti sunmaktır. İKGM’nin Amerika’da sizlere sağlayabileceği staj alanlarından bazıları:

Hukuk
Moda Tasarım
Muhasebe
Otelcilik
İthalat&İhracat
Medya&Yayımcılık
İnşaat Sektörü
Radyo&Televizyon
Mühendislikler
Bilişim Teknolojileri
Finans
Reklamcılık
Mimarlık
İşletme
Uluslararası Ticaret ve daha pek çoğu..
 
Staj imkanlarını 2 kategoride gruplayabiliriz; 

1-Dil Eğitimi,Sertifika veya Diploma Programları sonrası staj:

Yurtdışında herhangi bir staj programına katılabilmenin en önemli gerekliliklerinden biri çok iyi bir İngilizce seviyenizin olmasıdır.Bu nedenle eğer İngilizce’ye hakim değilseniz katılacağınız yoğun bir dil kursu ya da kısa dönem sertifika veya diploma programları başvurunuzun kabulü doğrultusunda size önemli avantajlar kazandıracaktır.
 
2-Maaşlı Staj Olanakları:

İngilizce açısından bir problemi olmayan dile her anlamda hakim olan adaylar için geçerlidir.Bu uygulama sadece Amerika ve Avustralya ülkelerinde verilmekte olup adayın staj yapmak istediği alanda iş deneyimi olması ve en az 3 ay öncesinden başvuruda bulunması gerekmektedir.
 
ADIM ADIM AMERİKA’DA STAJ
 
BİRinci adımda; İKGM’nin size sunduğu başvuru formunu doldurarak hakkınızda şirketimize kısa bir ön bilgi verirsiniz.
İKİnci adımda; Sizden talep ettiğimiz cvnizi ön kayıt ücretinizle birlikte bize getirirsiniz.
ÜÇüncü adımda; Size sunacağımız seçeneklerin arasından ya da kendi araştırdığınız bir staj yerini belirleriz.
DÖRDüncü adımda; Staja kabul edilmenizden sonra sizden talep ettiğimiz evrakları hazırlar ve staj ücretinizin geri kalanı ile birlikte bize ulaştırırsınız.
BEŞinci adımda; Amerika için vizenizin ve de uçak biletinizin alımında size yılların verdiği tecrübe ile ücretsiz danışmanlığımızı yaparız.
ALTIncı adımda; Yeni işiniz ile Amerika’da sınız..ve İKGM Amerika’daki temsilcileri İle orada da sizinle!
 
LİSANSÜSTÜ VE SERTİFİKA PROGRAMLARI 

Master programlarına Türkiye’de YÖK tarafından tanınan her üniversitenin 4 yıllık bölümlerinden mezun, lisans diplomasına sahip öğrencileri, yurtdışında master programlarına başvuru yapabilir.Yurtdışındaki üniversitelerin öğrenci kabul kriterleri genellikle aynıdır:

 4 yıllık üniversiteden mezun olmak veya son sınıf öğrencisi olmak
 Not ortalaması en az 2.2 ve üzeri olmalıdır
 Yurtdışında master yapmak istediği bölümün eğitimi dilini bildiğini bir belge ile kanıtlamalıdır. Bu belge olmadan da ilk başvuru yapılabilir ancak eğitim başlamadan belgenin sunulması gerekir. Türkiye’de İngilizce eğitim veren bazı üniversitelerinden mezun olanlardan resmi TOEFL veya IELTS belgesi istenmeyebilir
 Ayrıca Amerika, Kanada ve Avustralya’daki tüm master programları ve İngiltere’deki programların bazıları işletme masterı için GMAT, diğer tüm alanlar için ise GRE sınavının alınmış olmasını ister. Tüm bunların dışında master başvurusu için öğrenciler referans, niyet mektubu, özgeçmiş ve istenirse başka dökümanlar da sunmak zorundadırlar.
 
Yüksek lisans programları kapsamında hizmet sunduğumuz bazı ülkeler 

İngiltere, Avustralya, Amerika ve Kanada olarak sıralanabilir. Özellikle son yıllarda İngiltere ve Avustralya gibi ülkelere yoğun bir katılım oluşmaktadır. İngiltere’de eğitimin diğer ülkelere göre daha kısa sürmesi ve öğrencilere çalışma izni vermesi de bu ülkeye olan ilgilin artmasında büyük rol oynar.
 
Amerika’da ise diğer ülkelere göre çok daha fazla sayıda üniversite master programları sunmaktadır ve buna ek olarak buradaki üniversiteler sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tercih edilen üniversitelerdir. Kanada’nın ise soğuk gibi bir dezavantajı olmasına rağmen çok daha ekonomik sonuçlar alabileceğiniz avantajları vardır.
 
Sertifika ve diploma programları mesleki alanda ilerlemek isteyen öğrencilerin ve profesyonellerin özellikle son yıllarda yoğun olarak tercih ettiği programlardır. Eğitimler genelde teoriden çok pratiğe dayalı olduğundan ve master programlarına göre daha kısa sürdüğünden çok daha avantajlı olabilir. Bunun yanı sıra ücretler ve yapacağınız masraflar da daha uzun süren yüksek lisans uygulamalarına göre çok daha uygundur. Ayrıca özellikle Amerika’daki üniversiteler tercih edilen eğitime göre öğrencilerin uzun dönem (9-12 aylık) programları tamamlamaları durumunda, 1 senelik staj veya çalışma izni sunmaktadırlar. Sertifika programları bireysel becerilerinizi ya da teoride gördüğünüz eğitiminizi uygulamaya geçirerek para kazanmanıza yardımcı olacak kanallar yaratır.
 
Nasıl başvurulur?

İngilizce dilinde yetkin olduğunuzu gösteren TOEFL, IELTS gibi testlerden üniversitenin belirlediği puanı almış olan, lisans ya da dengi bir yeterlik diplomasına sahip olan herkes CV, not dökümü diplomalarının birer fotokopisi ve başvuru mektubu ile bu programlara katılabilir.
 
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTE
 
İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi  
Merkez Yerleşim Yeşil Köşk (Rektörlük Karşısı) 
Yıldız 34349 Beşiktaş İstanbul 
TEL: (212)236 41 78 - 236 85 70 - 383 70 70 
(3145 - 3146 - 3147)
FAX: (212) 383 31 49 www.ikgm.yildiz.edu.tr
 


Ay-lin:)'in Sevgili Arkadaşları :) Ona Şifa Veriyorlar :)

Ay-lin:), Aylin ve Michael evcilik oynuyorlar.




Ay-lin:) ve Bahar, yemek yiyorlar.







          



 


Canı çok hamsi çeken ama Amerika'da bir türlü hamsi bulamayan Ay-lin:), başka balıklarla idare etmektedir :)

World of Coke'da (Kola Dünyası'nda) bebeğine kola veren anneye kolanın zararlarını anlatır Ay-lin:)

Şükran ve Teşekkür

Her fırtınadan sonra güneş doğuyor ve sular duruluyor...
Allah'a şükürler olsun ki daha iyiyim ve dün okula başladım..
Maaşallah yavaş yavaş toparlanıyorum. Cornell'de ilk 2.5 haftayı kaçırınca inanılmaz bir ödev ve eposta birikmesi yaşıyorum. Zamanla her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Desteğiniz, sabrınız, mesajlarınız ve aramalarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgilerimle,

Ay-lin:)

9 Şubat 2010 Salı

Sifonu Çekmeden Klozet Kapağını Kapatalım Lütfen!

 
Tablo 1: Yağmur suyu ile kullanılan bir sifon mekanızması
(http://www.reuk.co.uk/Rainwater-Toilet-Flush-System.htm)
(Yazıma fotoğraf ararken buldum bu sistemi ve çok hoşuma gitti diye buraya da koydum)

Değerli Dostlarım ve Öğrencilerim,

Nasılsınız? Dilerim herkes iyidir. Ben biraz daha iyiceyim; çok şükür...

Sevgili Sermin Taşdelen Hoca'ma gelen ve bana da yolladığı bir mesajı paylaşmak istedim. Lütfen dikkatlice okuyalım ve uygulamaya özen gösterelim.

Sevgilerimle,

Ay-lin:)

-----------------------------------------------------------------------------
SİFONU KULLANIN AMA... 
(Klozetin kapağını kapattıktan sonra!)

TV'de zap yaparken, şu bizim Amerikan asıllı Türk doktorumuz Öz'ün programına denk geldim.Tombul Amerikalıların bizim doktora duydukları hayranlık beni şaşırttı ve seyretmeme vesile oldu... İyi ki seyretmişim, bizim Öz, programa katılacak olan  seyircilerin birgün
önce banyolarında halihazırda kullandıkları havlu, bone ve diş fırçasından birer örnek aldırmış ve laboratuara göndermiş. Program sırasında bu sonuçları açıkladı... Sonuç inanılmaz.... Latince adını şimdi hatırlamadığım aslında önemi olmayan (x) bakterisi, yine Latince adını şimdi hatırlamadığım aslında önemi olmayan (y) bakterisi ve yine Latince adını şimdi hatırlamadığım aslında önemi olmayan (z) bakterisi ve bunun gibi binlerce bakteri havlularımızda, diş fırcamızda, bonelerimizde, paspasımızda, tavanımızda, duşa kabinimizde, küvetimizde, aynamızda, lamba anahtarımızda, kısacası banyonun heryerinde... Bu nasıl oluyor, peşinden hemen onu da anlattı... Sifonu çektiğimizde su partükülleri şiddetle çarpışıyorlar. Bu şiddet su partüküllerinin klozetin etrafındaki 5 m yarıçapındaki alana  hızla dağılmasına sebebiyet veriyor. Bu partüküller beraberlerinde bakterileri de taşıyorlar... Peki bu bakteriler neler? Tahmin edebildiğiniz gibi dışkı, idrar ve koli basili vs...
Yani sifonu çekmeden önce klozet kapağını kapatmazsanız milyonlarca iğrenç bakteri banyonun heryerine, havlumuzdan diş fırçamıza kadar her yere bulaşıyor. ..

Sanırım çoğumuza  yıllarır manasız gelen klozet kapağının şimdi neye yaradığını anladık...!!!

Elveda YTÜ ve İstanbul, merhaba BANÜ ve Bandırma!

                                                   Yaklaşık 15 yıl  #ARGEdeLiderYTÜ ’de (ve bir yıl dünyanın en saygın üniversitelerinden Co...